Her på siden vil du kunne lese mange nyheter av hva som foregår i det norske forsvaret innenlands og utenlands. Vi vil følge med på hvor våre styrker blir sendt, og hvor FN-styrkene befinner seg. Dette er fordi vi ønsker å sette lys på FN-styrkenes funksjon ute i verden, og hvordan Norge er med på dette.

Det er ikke så lenge siden Norge stilte med flere soldater til Darfur for å drive fredsbevarende aktivitet der nede, og alle sammen kom trygt hjem igjen.

Denne nettsiden drives på dugnad, og den dekker det meste av hva som foregår. Både stort og smått. Vi vil også publisere artikler fra andre nettsteder, og det vil være mye av forskning på veteranenes rettigheter og psykiske helse.

Post-traumatisk stressyndrom

Det er mange som kommer hjem fra krigsherjede land, og de er ikke den samme personen når de kommer hjem som da de dro. Det er mange veteraner i Norge som sliter med PTSS, eller post-traumatisk stressyndrom. Dette er noe mange sliter med i hverdagen, og det vil ikke være lett for disse veteranene å komme ut i arbeid, og det har vært mange tilfeller hvor veteranene føler seg glemt av landet sitt. Dette er mennesker vi står i spissen for å beskytte og hjelpe, og vi følger godt med når det blir publisert undersøkelser og forskning når det kommer til veteraner og hjemvendte fra krigsområder.

Vi tar vare på vore veteraner

Norske soldater i FN-tjeneste har vært mange steder i verden. De fleste kjenner nok til Norges innsats i Jugoslavia i sin tid, og aldri før eller siden har vi hatt flere ute på samme tid. Derfra var det mange som kom hjem med traumer, og det har vært en litt mørk historie. Derfor jobbes det kontinuerlig med å ta vare på sine veteraner i ettertid, og der føler vi i FNVLF at vi gjør en god jobb med å samle og opprettholde kontakten med de som har vært ute i felten. Det er også viktig at alle som skal ut på utenlandstjeneste. Derfor er vi ofte innom på Rena for å fortelle litt om våre erfaringer med tjenesten, slik at de som skal ut vet litt hva som venter. Vi har flere gode foredragsholdere som har vært i FN-tjeneste tidligere, og som kan vise av sin gode erfaring.
Du kan når som helst ta kontakt med oss hvis det er noe du lurer på, om du allerede er medlem, er FN-veteran eller om du ikke har noe forhold til oss i det hele tatt. Vi besvarer alle henvendelser, om du er ute etter artikler, rapporter eller andre ting.
Hvis du er ute etter å skrive bøker eller andre artikler om FN eller veteranene, så er vi behjelpelige med informasjon og kilder. Ingenting skal være uten henvisnger til våre dokumenter eller våre kilder. Vi er strenge på hva vi gir ut, og vi er påpasselige med at ting skal krediteres.

Webshop med forsvarsartikler

Vi har også en webshop her på siden hvor du kan bestille forskjellige forsvarsartikler. Det kan være moderne artikler i tillegg til artikler fra tidligere år.
Det kan være FN-artikler som gensere, bukser, gensere, luer, og så videre. Du kan ta turen innom webshoppen for å se priser og oversikt. Det vil være en leveringstid på disse artiklene, og ettersom vi bestiller fra et annet sted, så vil det kanskje ta litt ekstra tid. Dette gjør at vi får disse artiklene ganske billig, og kan selge de videre til våre medlemmer.
Hvis du har vært inne i det norske forsvaret eller vært i FNs tjeneste, og har lyst til å få igjen noe av utstyret du leverte inn, så kan du få kjøpe det her hos oss. Det vil være muligheter å få påsydd forskjellige emblemer og symboler. Dette kan komme med ekstra kostnader, men du bestemmer selv hva du vil ha på dine jakker eller gensere.
Vi har kanskje ikke det samme utvalget som forsvaret har, men vi har de standardiserte FN-plaggene som har vært gjennom årene, og det er det vi føler er viktigst å tilby. Det vil ikke være noe annet utstyr fra FN som vi kan selge, og derfor er det bare klær i vår shop.